Het belang van een positieve Mindset: samen op weg naar een positiever leven

In de snel veranderende wereld van vandaag is het hebben van de juiste mindset essentieel voor persoonlijke groei en professioneel succes. Of je nu streeft naar carrièreontwikkeling, persoonlijk geluk of het overwinnen van uitdagingen, je mindset bepaalt in grote mate je pad naar succes. In deze uitgebreide verkenning duiken we diep in de betekenis van mindset, de verschillende soorten mindset en hoe je jouw mindset kunt vormen en versterken voor een betere toekomst

foto vrouw

Wat is mindset?

Mindset verwijst naar de overtuigingen en attitudes die bepalen hoe je denkt, voelt en handelt in verschillende situaties. Het is de mentale houding waarmee je uitdagingen en kansen benadert. Volgens psycholoog Carol Dweck zijn er twee hoofdtypen mindset: de vaste mindset en de groeimindset.

Vaste Mindset: Er zijn mensen die vasthouden aan hun mindset zoals die nu is. Zij geloven dat eigenschappen zoals intelligentie en talent vast staan en niet kunnen worden veranderd. Met die gedachte vermijden ze uitdagingen omdat ze bang zijn om te falen. Ze weten zeker dat ze zullen mislukken. En dat is een teken dat ze niet goed genoeg zijn.

Groeimindset: Aan de andere kant staan de mensen met een groeiemindset. Deze mensen hebben de overtuiging dat ze op elk vlak kunnen groeien. Ze hebben hun hele leven de behoefte, nood en misschien zelfs wel de urgentie om zich te verbeteren. Door toewijding en hard werken, door het voortdurend op zoek gaan naar antwoorden ontwikkelen ze stap voor stap een positieve mindset. Ze omarmen uitdagingen en leren van kritiek, waardoor ze veerkrachtig en volhardend zijn in hun streven naar succes. Ze blijven volhouden totdat ze zichzelf deze mindset hebben eigen gemaakt. 

De Invloed van Mindset op Succes

  1. Persoonlijke Ontwikkeling: als jij een positieve mindset hebt dan geloof je dat je persoonlijk kunt blijven ontwikkelen. Je gelooft dat je kunt groeien en leren en je bent bereidt nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Je daagt jezelf uit om uit je comfortzone te stappen en je blijft zoeken naar antwoorden op levensvragen die je hebt. Diep van binnen weet je dat je recht hebt op een fijner leven vanuit geluk en positiviteit.
  2. Werk mindset: In je werk is het enorm belangrijk om een positieve mindset te hebben. Mensen die positief denken hebben meer succes, denken meer mee, zien meer kansen en zijn veerkrachtiger. Ook zijn ze beter in staat om met veranderingen om te gaan en mee te veren met hun omgeving. Ze zien mislukkingen als leermogelijkheden en blijven streven naar verbetering.
  3. Mindset en emotionele welzijn: een positieve mindset heeft impact op hoe jij je voelt. Hoe positiever je mindset is hoe minder stress je ervaart en hoe optimistischer je tegen jezelf en je leven aankijkt. Het helpt je ook om goed geworteld in het leven te staan. 

Hoe krijg je een positieve mindset?

Zelfbewustzijn:
Het begint allemaal met zelfbewustzijn en zelfbewustwording. Daarmee wordt bedoeld dat je naar jezelf durft te kijken. Het betekent ook dat je gaat onderzoeken hoe jouw gedachten en overtuigingen zijn en waar ze vandaan komen. Als je dat begrijpt, kun je ermee aan de slag en kun je ze gaan omzetten naar positieve.

Geloof in Groei:
Geloof dat het mogelijk is. “Kan niet ligt op het kerkhof en wil niet ligt er naast” Alles is mogelijk. There is no limit to the sky. Je hebt ook leren fietsen en veters strikken en er is een punt geweest waarop je dacht dat je het niet kon. Dus geloof dat je alles kunt leren, ongeacht hoe je je op dit moment voelt. Stel je doelen en werk elke dag aan de allermooiste versie van jezelf.

Positieve omgeving:
Zorg ervoor dat je uitsluitend positieve mensen om je heen hebt. Mensen die je ondersteunen in wat je doet en wilt bereiken. Ban alle energievreters uit en verwelkom mensen die je energie brengen. Mensen met een positieve mindset zullen je helpen groeien, je aanmoedigen en je inspireren. 

Levenslang leren:
Je mindset positief houden is dagelijkse kost. Het vraagt van je dat je nieuwsgierig blijft, hoe jong of oud je ook bent en op welk punt in je leven je ook staat. Blijf leren. Het houdt je geest scherp, het vergroot je kennis en je zult steeds meer zelfvertrouwen krijgen. 

Daarom wil je een positieve mindset. 

Jouw positieve mindset bepaalt hoe je je voelt. Positief trekt positief aan. Het zorgt ervoor dat je een fijn gelukkig leven hebt, waarbij je mag stralen als je allermooiste zelf.  Het vermogen om uitdagingen aan te gaan, te leren van mislukkingen en te geloven in je eigen groeipotentieel opent de deur naar een wereld van mogelijkheden. Dus, omarm een groeimindset, omarm verandering en zie hoe je leven transformeert in iets buitengewoons.

Met een positieve mindset kun je bergen verzetten en je grootste dromen verwezenlijken. Neem de controle over je gedachten, geloof in jezelf en ontdek het onbeperkte potentieel dat binnen in jou ligt. Wat je ook wilt bereiken in het leven, het begint allemaal in je hoofd, met de juiste mindset.

Wat je voelt en ervaart met een negatieve mindset

💜 je voelt je niet gezien en gehoord, onveilig en niet geliefd
💜 je zit vaak laag in je energie
💜 je schreeuwt tegen je kinderen
💜 je emmertje is vaak vol
💜 je hebt moeite met regels en structuur
💜 je voelt je nooit goed genoeg
💜 je hebt veel drama in je leven
💜 je bevindt je in een relatie die niet goed voor je is
💜 je bent een pleaser voor anderen maar vergeet jezelf
💜 het lukt je niet om je te ont-spannen
💜 je ervaart enorm veel blokkades waardoor je tegen de stroom in blijft zwemmen
💜 het lukt je niet je verslavingen (drugs, roken, eten, series bingen, alcohol, sporten) de baas te worden
💜 je voelt je niet goed genoeg

Welke voorwaarde is een vereiste voor een positieve mindset?

 Een vereiste voor het aanleren van een nieuwe mindset is een goed gevoel van Eigen Waarde. Wanneer jouw Eigen Waarde niet in orde is, zul je niet geloven dat jij het waard bent om mooie en positieve dingen in je leven te verwelkomen.

 

Het verhogen van je Eigen Waarde kun je op meerdere manier doen.
Een effectieve manier is het helen van je innelijke kinderen.

foto vrouw

Zomer 2017. Ik was ongelukkig, vond mezelf niet meer leuk, lief en aardig. Ik vond dat ik er niet toe deed en ik had diepe pijn. Niet lichamelijk, wel in mijn ziel. Ik besloot in juni van dat jaar mijn relatie te beëindigen. Het kon niet langer zo. Ik was aan het overleven in plaats van aan het leven.

Ik ont-moette Meta. Bij haar mocht ik mezelf zijn, mezelf uitspreken. Ze luisterde vol aandacht en zonder oordeel. En we starten met het helen van mijn innerlijke kinderen.

Ik voelde altijd al wel dat er meer was tussen Hemel en Aarde. Ik leerde al snel dat dat helderweten, heldervoelen, helderhoren en helderzien is. Via mijn onderbewustzijn leerde ik dat er delen in mij zijn die aandacht nodig hebben. Toen maar ook tot op de dag van vandaag.

Ik besloot dat het genoeg was. Ik wilde weer leven. Ik wilde me weer vrij voelen, gelukkig, vrij van stress. Ik wilde mezelf zien en horen. We starten vanaf het begin, bij het moment dat ik besloot dit leven te gaan volgen.

Toen dat eerste kindje geheeld was, kon zij vol kracht en liefde het volgende kindje gaan helpen. Zij samen weer het volgende kindje, net als de Matroesjka poppetjes. Ik werd steeds krachtiger, liefdevoller en ik voelde me lichter en rijker.

En ik ont-dekte dat het mijn missie is om dit te delen met de rest van de wereld. Zodra je besluit om jouw innerlijke kinderen aandacht en liefde te gaan geven, dan gaat er een wereld van positiviteit voor je open.

In deze mini cursus neem ik je stap voor stap mee in de wonderlijke wereld van jouw innerlijke kinderen.

Als je je verleden heelt, ga je jouw heden begrijpen en mag je vol vertrouwen je toekomst in gaan stappen.

Wat mag je verwachten?

Je leert wat een innerlijke kind is

Je leert hoe een innerlijk kind ontstaat

Je leert hoe je jouw innerlijke kind kunt herkennen

Je leert samenwerken met de Engelen

Je leert hoe de Wet van de Aantrekkingskracht werkt

Je krijgt oefeningen die jouw op weg helpen

In deze training zet je jouw eerste stappen op weg naar jouw allermooiste zelf. Je leert over je innerlijke kinderen, je leert hoe ze ontstaan en je leert vooral hoe het komt dat dit doorwerkt in je volwassen leven. 

Je leert bewuster met jezelf omgaan. Je gaat je triggers en patronen herkennen.

Je gaat begrijpen waarom je de dingen doet die je doet. Je gaat ook begrijpen waarom je soms reageert zoals je reageert. En je opnieuw leren voelen, vanuit je hart.

Je leert samenwerken met het Universum en de Engelen. Hierdoor ont-wikkel je een positieve mindset waardoor er meer positiviteit in je leven zal komen. 

Langzaam zul je jezelf gaan helen. Van binnen uit, door aandacht en liefde te geven aan die delen van jezelf die het het meeste nodig hebben. Je gaat meer van jezelf leren houden. Je gevoel voor eigen waarde gaat omhoog. Je leert ook jezelf op nummer één zetten. Je gaat voluit leren leven.

Wil jij je leven positief veranderen?
Wil jij vandaag kiezen voor jouw geluk?
 
Reserveer jouw plek voor 25 juni aanstaande dan vandaag nog!

 

review

 Hoe kun je mee doen?

Meld je via onderstaande link aan. Daarmee is je plek gereserveerd. Je krijgt uiterlijk 20 juni een link zodat je online kunt deelnemen aan deze waardevolle dag.