Innerlijke Kinderen helen

~Een kind wiens gedrag ervoor zorgt dat je er afstand van wilt nemen, is het kind dat de meeste aandacht nodig heeft~

Als baby word je geboren als een onbeschreven blad. Je weet precies wat je nodig hebt. Als je honger hebt, dan huil je. Je laat je horen zodat je gevoed wordt. Als je een volle luier hebt, huil je opnieuw zodat je een schone luier krijgt. Je weet precies wat je moet doen om gezien en gehoord te worden.

Vervolgens groei je op. En ergens onderweg maak je je eerste trauma mee. Je voelt dit in je lijf. Je ziel weet dat wat je meemaakt anders kan maar vaak krijg je niet de juiste begeleiding om hier mee om te gaan. Omdat je al deze emoties niet wilt voelen en je nog te jong bent om het te begrijpen, gaat je hoofd mee doen.

Je hoofd bedenkt een overlevingsmechanisme om de pijn uit te schakelen. Daarmee leer je naarmate je ouder wordt vooral hoe je niet hoeft te voelen. Jouw overlevingsmechanismen werken vaak heel goed.

Ken je dat? Dat je jezelf kwijt bent geraakt? Dat je elke keer opnieuw β€œdrama” in je leven hebt? Maar vooral dat je je niet gezien en gehoord voelt, je niet serieus genomen voelt door de ander?

Als jouw fundering, jouw basisveiligheid in je jeugd niet goed is geweest, hoe kun je dan een solide huis bouwen? Als je geboren wordt in en opgroeit met stress, dan voelt je ziel dat het anders kan. Deze pijn wil je niet voelen. Je bent te jong om te begrijpen wat er gebeurt maar voelt en weet dat het anders kan. Daar gaat je hoofd mee doen. Je hoofd bedenkt overlevingsmechanismen om de pijn niet te hoeven voelen. Dat kan van alles zijn:

πŸ’œ

schreeuwen tegen je kinderen omdat dat is wat je vroeger thuis geleerd hebt. Omdat je daar de onmacht hebt gevoeld bij je ouders en omdat je niet geleerd hebt hoe het anders kan

πŸ’œ

moeite hebben met regels en structuur omdat je altijd in het gareel moest lopen thuis. Anders kreeg je straf

πŸ’œ
het gevoel hebben dat je nooit goed genoeg bent omdat de lat vroeger thuis zo hoog lag dat je er alleen maar onder door kon. Je kon niet aan de hoge eisen voldoen dus nu sla je lam en komt er niets meer uit je handen

πŸ’œ
jezelf telkens opnieuw in relaties bevinden die niet goed voor je zijn. Je zag bij je ouders geen liefde en denkt dat dit normaal is. Je voelt jezelf niet de moeite waard om een liefdevolle relatie te mogen hebben

πŸ’œ
jezelf elke keer opnieuw wegcijferen omdat je mening vroeger niet gehoord werd. Je hebt niet geleerd hoe je moet praten en vertellen wat er diep van binnen je bezig houdt.

πŸ’œ
jezelf overschreeuwen omdat je aandacht wilt en geleerd hebt dat schreeuwen de enige manier was om de aandacht te krijgen van een ander

πŸ’œ

Deze mechanismen werken heel lang heel erg goed. Alleen, je groeit op. Je leert bij en je loopt vast.

Maar, je wordt ouder en leert bij. Je ont-wikkelt je, je leert van het leven en van de mensen om je heen. Onderweg merk je wel dat het overleven niet meer zo goed werkt. Dan ga je misschien wel naar een psycholoog of therapeut die je een klein stukje verder helpt, zodat je weer even vooruit kunt. Het overleven lukt je nog steeds prima

En dan komt er een moment dat je echt vastloopt. Misschien maak je een burn-out mee, zit je in een relatie waar je jezelf in kwijt raakt of ontdek je dat je werk niet langer bij je past. Je voelt je verward, verdrietig en vooral niet gezien en gehoord.

Ergens weet jouw ziel dat het anders kan. Dat innerlijk weten zorgt ervoor dat je blijft zoeken naar antwoorden. Je ont-wikkelt je spiritueel gezien steeds verder en je wilt gaan leven in plaats van overleven. Dan is het tijd om jouw innerlijke kinderen de aandacht te gaan geven die ze nodig hebben. Door te gaan kijken welke emoties je ervaren hebt bij het trauma. Door te gaan leren dat voelen zo eng nog niet is.

Ergens is het gek. Als baby doen we alles op gevoel. Vervolgens leren we jarenlang dat voelen iets is wat niet handig. Om vervolgens te ont-dekken dat juist opnieuw leren voelen de sleutel is tot voluit mogen, durven en willen leven.

Tijdens een innerlijk kind sessie die 60 tot 75 minuten duurt,
breng ik je via een geleide meditatie in een diepe staat van ontspanning.
Als je je volledig ontspannen voelt, maken we contact met je onderbewustzijn.
In jouw onderbewustzijn liggen al jouw herinneringen, jouw emoties,
jouw patronen en jouw blokkades opgeslagen.

Ik begeleid je om terug te gaan naar het moment dat jouw trauma is ontstaan.
Als je op het moment dat het trauma ontstaat daar niet de juiste begeleiding krijgt
en er niet voldoende aandacht is hoe dat trauma voor jou geweest is,
dan treden je overlevingsmechanismen in werking.
Door tijdens een sessie wel de juiste aandacht te gaan geven, heel je dat stukje in jezelf.
Je mag je stem laten horen, je mag al je emoties voelen en
je mag zelf je geschiedenis herschrijven.

Wil jij de stap zetten naar een positiever leven?
Dan vind je hier alle mogelijkheden, voordelen en wat het je oplevert op een rij.

Annelou

5 jaar geleden liep ik zelf vast. Ik zat in een relatie waarin ik mij niet gelukkig voelde. Ik voelde me niet gezien en gehoord. Dat wilde ik niet langer. Ik ging op zoek naar hulp en had het geluk om een therapeute te treffen die mij leerde dat voelen juist fijn is. En de loop der jaren heb ik me de techniek eigen gemaakt. Ik gun jou ook een leven waarin je stabiel mag zijn, waarin liefde de boventoon voert en waarbij je je allermooiste zelf mag zijn. Ik geloof dat jij alle antwoorden in je hebt. De sleutel heb je al in je hand. Zullen we samen op zoek gaan naar de antwoorden?

Mijn eerste keer een sessie online, niet face to face en dat is goed bevallen, hoewel ik de voorkeur geef aan persoonlijk ontmoeten. Annelou, je stelt me enorm op mijn gemak, alles mag er zijn. Je combineert je coaching met inzichten en dat heeft me weer een stapje verder geholpen. Tijdens de sessie van het innerlijk kind helen heb ik emoties en gevoelens mogen ervaren, een reis terug naar mijn zwangerschap. Je nam de tijd om me hier goed doorheen te praten en me goed te begeleiden. Ik heb hier veel aan gehad en het heeft me vooral rust opgeleverd en acceptatie. Vergeving aan mezelf en ook hierin rust. Dankjewel voor je openheid en rust en dat alles er mocht zijn!

~Loes~

Op zoek naar DE kern van een probleem, in plaats van het te negeren. Dat is in één zin mijn ervaring met Annelou.

Annelou is iemand die voelt als een goede vriendin aan wie je alles kwijt kunt. Ze biedt een luisterend oor en weet je op een goede manier te laten zoeken naar een diepere betekenis van je gevoelens. Daarnaast laat ze je in je waarde waardoor je ook daadwerkelijk durft te vertellen waar je mee zit.

Wat ik zelf een fijne ervaring vond is om eens terug te gaan naar het verleden. En eens na te denken waarom ik op automatische piloot dingen laat gebeuren. Door op zoek te gaan naar situaties die je als kind hebt meegemaakt krijg je handvatten om te werken aan de kern van het probleem. Wat is er toen gebeurd en hoe zou je in het heden op die situatie hebben gereageerd. Wat zou je tegen je innerlijke kind willen zeggen. Deze ervaring heeft mij mezelf beter laten begrijpen.

~Kyra~

~Voel jij de behoefte om je te ont-wikkelen?~

Wil je ervaren hoe het is om kennis te maken met jouw innerlijke kinderen? Wil je leren hoe je het Universum mΓ©t jou kunt laten samenwerken zodat je mag gaan stralen als jouw allermooiste zelf? Maak dan snel een afspraak. Dan gaan we samen op zoek naar de antwoorden die jij in je hart verstopt hebt liggen.

Annelou – Hummeloseweg 39E – 7021 KH – ZELHEM

06 – 429 000 79 – info@mediummisslou.com