Je geliefde energetisch

op afstand helpen

Hoe kan ik een geliefde op afstand energetisch helpen?

Alles is energie wat betekent dat je energetisch op afstand een ander kunt helpen.

Je kent de situatie wel. Je ziet dat een geliefde het moeilijk heeft en worstelt met situaties die ze moeilijk vinden. Je probeert ze te helpen maar het lijkt alsof jullie energetische connectie weg is en jouw geliefde er niet open voor staat. 

Als er energetische afstand is dan kan dat ervoor zorgen dat je je machteloos voelt, hulpeloos ook. Het doet pijn om iemand zo een strijd te zien voeren. Je wilt zo graag iets op energetische afstand doen maar je weet niet hoe.

Dan kun je leren om iemand op afstand op energetisch niveau te helpen

Zoals je weet is alles energie. Dat is ons uitgangspunt. Zodra je dat hebt eigen gemaakt kun je energetisch op afstand helen.
We zijn ons bewust van de wereld om ons heen, wat we zien, horen en voelen. Er is naast onze bewuste wereld ook een onbewuste wereld. De wereld van de energie.
In deze onbewuste wereld kun je via je gedachten contact leggen met alles en iedereen. Omdat we opgevoed worden dat alleen de dingen die je kunt zien er ook daadwerkelijk zijn, kan dit een uitdaging voor je zijn. Maar denk dan even aan de mobiele telefoon. Je belt met iemand, er zit geen draadje tussen jullie toestellen en toch kun je praten met elkaar. Energetisch contact leggen is eigenlijk hetzelfde.

Om jouw geliefde energetisch op afstand te helpen, kun je het volgende doen

 

Energetisch jouw geliefde op afstand helpen, begint als eerste door via je gedachten je geliefde energie te sturen. In gedachten kun je diegene een knuffel geven, je kunt diegene troosten, je kunt naast degene gaan zitten als je weet dat ze het moeilijk hebben. Je kunt energetisch jouw gevoel van liefde en compassie overbrengen.

Als je weet waar jouw geliefde mee worstelt, kun je een stapje verder gaan. Zeker als je weet dat jij een rol speelt bij deze worsteling. Je kunt dan op energetisch vlak het gesprek met elkaar aangaan.

Ik leg het graag uit met een voorbeeld omdat dat helder maakt hoe het werkt

Stel: je weet dat jouw geliefde of jouw kind worstelt met hoe het er vroeger thuis aan toe ging. Jouw geliefde heeft mee moeten maken dat er veel ruzie was vroeger thuis, waarbij er over en weer veel gescholden werd. Tijdens deze ruzie was er geen oog voor je geliefde en zijn of haar gevoelens. Degene die de ruzie hadden, waren zo met zichzelf en elkaar in de weer dat je geliefde er bij bungelde.

Je geliefde heeft alles bewust en onbewust mee gekregen, vooral ook op energetisch vlak. Op het moment dat er tijdens het ontstaan van zo’n trauma niemand aanwezig was om jouw geliefde te helpen begrijpen wat er speelde, dan zal je geliefde overlevingsmechanismen in gaan zetten om te overleven.

Er zijn een aantal manieren om informatie op een bepaalde, energetische niveaus op te slaan.

Ik leg ze je hieronder uit.

 1. Met je gedachten (die energetisch zijn) heb je invloed op hoe je je voelt, hoe je functioneert, hoe sterk je bent, hoe gezond, ziek of zwak etc.
 2. Met je gedachten heb je invloed op hoe je met je emoties omgaat. Voel je ze of ga je ze uit de weg?
 3. Dit is de laag van bewustzijn van het ego. Met je gedachten beslis je vanuit welke emotie je gaat reageren naar de ander toe. Je ego beslist ook hoe gekwetst je bent.
 4. Dit is de laag van jouw hogere zelf of je ziel. Je ziel weet wie je bent. Je ziel is vrij van oordeel, in tegenstelling tot je ego. Jouw ziel is liefde.

Als je geliefde worstelt met energetische trauma’s uit het verleden, dan is in één of meerdere van deze vier niveaus een energetische kink in de kabel. Heel vaak omdat we niet geleerd hebben hoe we om moeten gaan met de dingen die we voelen en denken.

Nu we dit weten, kunnen we gaan leren hoe we onze geliefde helpen. Even terug naar ons voorbeeld. Je geliefde heeft een verschrikkelijke ruzie meegemaakt tussen zijn of haar ouders. Op energetisch vlak weet hij of zij heel goed dat het anders kan. Hij of zij werd niet gezien, gehoord, gewaardeerd of geliefd.

Je geliefde heeft zelf willen uitvinden wat er gebeurde en hoe er mee om te gaan maar dat is niet gelukt. Jouw geliefde zet overlevingsmechanismen in om te voorkomen dat hij of zij in eenzelfde situatie terecht zal komen.

Je kunt je geliefde helpen door in gedachten en dus op energetisch vlak met hem of haar in gesprek te gaan.

Daarvoor is het een goed idee om comfortabel op een plek te gaan zitten of liggen. Ook is het goed om je eerst te ontspannen, te gronden en te aarden, zodat je energetisch vrij bent om dit te doen.

Je mag vragen of Aartsengel Michaël je wil beschermen (geef hem even toestemming je te mogen helpen). Zodra je dit gedaan hebt, kun je energetisch contact maken met de energie van jouw geliefde.

We nemen even weer ons voorbeeld in gedachten van de ruzie. Je kunt jouw geliefde nu vragen gaan stellen via de energetische weg.

 • Hoe voelde je je tijdens deze ruzie?
 • Welke emoties voelde je?
 • Welke personen waren er bij betrokken?
 • Hoe stelden deze personen zich op tegenover jou?
 • Welke schade heb je door deze ruzie ondervonden?
 • Welke gevolgen heeft het op jouw gehad gedurende de rest van je leven?
 • Wat had je destijds willen zeggen tegen de personen die erbij waren?
 • Wat had je destijds willen zeggen tegen jezelf?
 • Wat had je willen doen toen dit gebeurde?
 • Wat wil je deze personen heden ten dage alsnog duidelijk maken?
 • Wat zou je nu tegen deze personen willen zeggen?
 • Waar voel je nu in je lijf de emoties als je aan deze ruzie terug denkt?
 • Wat wil je met deze emoties?

Ook kun je jouw geliefde troosten. Door deze vragen te stellen laat je op energetisch niveau al weten dat je jouw geliefde ziet en hoort en dat je aandacht hebt voor haar of zijn verdriet, pijn en boosheid. Misschien vinden jullie het fijn om samen te knuffelen en elkaar vast te houden. Misschien vinden jullie het fijn om samen een mooie plek te vinden waar jullie naar toe kunnen als je elkaar wilt helpen en ondersteunen. Als je het fijn vindt, kun je in gedachten ook aangeven hoe je jouw geliefde zou willen helpen. En vertel vooral wat je tegen jouw geliefde zou zeggen, als je elkaar face to face zou zien. Op een liefdevolle manier. Heb jij zelf aandeel gehad in de struggle waar jouw geliefde mee zit, vertel dan hoe je het misschien zelf anders had willen doen. En heel misschien wil je wel sorry zeggen. Ook dat is okay. Het gaat erom dat je op energetisch niveau opnieuw naar de situatie kijkt of dat je geliefde dat doet en dat je leert dat je er op een andere manier mee om mag gaan.

Terwijl je dit doet, kun je zelf letten op woorden en gedachten die in je op komen. Dit kunnen antwoorden zijn op de vragen die je stelt. Het kunnen gevoelens zijn van jouw geliefde. Laat die stroom van woorden en gedachten er gewoon zijn.

 Als je voelt dat het voldoende is, dan kun je het liefdevol en energetisch afsluiten.

 

Medium Miss Lou

5 jaar geleden liep ik zelf vast. Ik zat in een relatie waarin ik mij niet gelukkig voelde. Ik voelde me niet gezien en gehoord. Dat wilde ik niet langer. Ik ging op zoek naar hulp en had het geluk om een therapeute te treffen die mij leerde dat voelen juist fijn is. En de loop der jaren heb ik me de techniek eigen gemaakt. Ik gun jou ook een leven waarin je stabiel mag zijn, waarin liefde de boventoon voert en waarbij je je allermooiste zelf mag zijn. Ik geloof dat jij alle antwoorden in je hebt. De sleutel heb je al in je hand. Zullen we samen op zoek gaan naar de antwoorden?

Annelou slaat spijkers met koppen!! Je hebt mijn onrust weggenomen en mij vertrouwen gegeven over mijn ingeslagen pad ❤️ 

~Katinka~

Annelou is de eerste consulent waarmee ik echt een connectie voel. Dit is zo enorm bijzonder, alsof we elkaar kennen. Vorige levens die ze ziet, deuren die openen voor mij, maar ook voor haarzelf. En dat is het mooie. Je voelt als een vriendin Annelou, dank je wel voor al je tips en tricks. Voor de dingen die je ziet en doorgeeft. Ik krijg er een ja gevoel bij en krijg zelf ook bevestiging. Ik weet dat dit klopt. Wat ben jij een ontzettend mooi mens. Ik kom zeker terug!! Kan niet anders hahahahaha!

~Maartje~

~Voel jij de behoefte om je te ont-wikkelen?~

Wil je ervaren hoe het is om kennis te maken met jouw innerlijke kinderen? Wil je leren hoe je het Universum mét jou kunt laten samenwerken zodat je mag gaan stralen als jouw allermooiste zelf? Maak dan snel een afspraak. Dan gaan we samen op zoek naar de antwoorden die jij in je hart verstopt hebt liggen.

Medium Miss Lou – Hummeloseweg 39E – 7021 KH – ZELHEM

06 – 429 000 79 – info@mediummisslou.com