De 7 Chakra’s

Elke chakra heeft zijn eigen kenmerken. Door ons bewust te zijn van deze chakra’s en er aandacht aan te besteden, kunnen we ze meer in balans krijgen waardoor er meer harmonie, geluk, tevredenheid en veiligheid in ons leven komt.

WAT ZIJN CHAKRA’S

Chakra’s zijn energiepunten. Vandaag de dag is het woord onder veel mensen een bekende term. Om het concept van chakra’s goed te begrijpen moet je uitgaan van het idee dat alles op aarde uit energie bestaat. De chakra’s geven als het ware ons energetische lichaam weer. Ze hebben ook een nauwe verbinding met onze aura’s.

Ondanks het feit dat we ons energetische lichaam niet met het blote oog kunnen waarnemen, is deze zeker niet minder belangrijk. De zeven chakrakleuren hebben veel effect op lichaam en geest. Dit omdat ze zowel positieve als negatieve energie opnemen uit onze omgeving. Daarnaast geven ze ook energie af. Je chakra’s zijn in balans wanneer ze allemaal open staan en goed ontwikkeld zijn.

Binnen de Ayurveda, Traditionele Chinese Geneeskunde en yoga wordt ook gesproken over een goede doorstroming van energie door ons lichaam, ook wel Qi of Prana genoemd. Zo is het met de zeven chakrakleuren hetzelfde, om ons zo goed en energiek mogelijk te voelen dient alles in ons lichaam in harmonie te zijn.

Nu weten we allemaal dat het in de praktijk in onze drukke levens moeilijk kan zijn om de balans te behouden. Als een chakra dicht zit, kan dat effect hebben op de lichaamsfuncties en onze emoties. De reden dat ze geblokkeerd raken, kan verschillende oorzaken hebben. Denk hierbij aan bijvoorbeeld trauma’s, stress, piekeren of ziekte.

 

HOE ZIEN CHAKRA’S ERUIT

Nu dat we weten wat chakra’s zijn, is de volgende vraag die in je opkomt misschien wel: hoe zien ze er dan uit?

Als je de zeven chakrakleuren zou moeten omschrijven dan zien ze eruit als trechters die als een wiel draaien. Dat verklaart ook de naam. Ze zijn zowel aan de voorkant als aan de achterkant van het lichaam ‘zichtbaar’ als draaiend wiel. De chakrapunten zitten qua positie ter hoogte van uiteinden van belangrijke zenuwknooppunten in het lichaam. Ze draaien voor, achter, boven en onder het lichaam. Een soort auraveld dat zich constant om ons lichaam bevindt.

Hoewel er meerdere chakrapunten zijn, wordt er het meest gesproken over de zeven chakra’s. Op deze zeven hoofdchakra’s wordt het meest gewerkt en ze hebben allemaal een eigen kleur en thema.

 

HOEVEEL CHAKRA’S ZIJN ER?

Hoeveel chakra’s er exact zijn is moeilijk te zeggen, omdat er vanuit verschillende stromingen met chakra’s gewerkt wordt en de oorsprong van de ontwikkeling heel ver terug gaat.

Zo zal je op internet lezen dat er twaalf chakra’s zijn, of dertien, of zelfs honderdveertien uitgaande van het gegeven dat acupunctuurpunten ook openingen zijn waar energie in en uit kan stromen waardoor hier dus een chakrapunt zou kunnen zitten. Daarnaast wordt er ook gesproken over kleine chakra’s, dit zouden er eenentwintig zijn. Wat we wel met zekerheid kunnen zeggen is dat er zeven hoofdchakra’s zijn.

Van de zeven hoofdchakra’s zijn de onderste drie (wortel, heiligbeen en het zonnevlecht chakra) het meest verbonden met de aarde. De bovenste drie (kruin, derde oog en keel chakra) zijn merendeels verbonden met de kosmos.

In dit artikel zullen wij ons focussen op deze zeven omdat hier het meest mee gewerkt wordt en deze ook terug te vinden zijn binnen sommige yogastijlen zoals bijvoorbeeld Kundalini Yoga.

 

ZEVEN HOOFDCHAKRA’S, WAAR STAAN DEZE ALLEMAAL VOOR?

Zoals eerder genoemd hebben alle chakra’s een eigen thema en betekenis. Zie hieronder een overzicht.

Wanneer je het overzicht op een foto ziet bevindt het eerste punt zich onderaan en de zevende helemaal bovenaan, boven je hoofd. De route van de zeven chakra’s loopt dus van onder naar boven.

 

  • Eerste chakra – Wortelchakra

Het wortel chakra bevindt zich aan de basis van de ruggengraat.

De kracht van het eerste chakra staat voor de lichamelijke vitaliteit die een persoon heeft. Is je wortel chakra in balans dan ervaar je waarschijnlijk een goede fysieke gezondheid. Het wortel chakra staat ook voor de basis in het fysieke leven.

 

  • Tweede chakra – Heiligbeen chakra

Het heiligbeen chakra ligt op de onderbuik, tussen de navel en geslachtsdelen.

Het tweede chakra reguleert alle emoties. Het is het punt van menselijke verbondenheid, dit geeft een mens de tools om andermans gevoelens te kunnen aanvoelen. Ook is dit het chakra van onze seksualiteit.

 

  • Derde chakra – Zonnevlecht Chakra

Het zonnevlecht chakra vind je ter hoogte van de navel.

Het derde chakrapunt staat voor ons denken. Ons emotionele leven, wilskracht. Als je zonnevlecht chakra genoeg open staat, ben je goed in contact met je eigen gevoelens, je hebt genoeg zelfwaardering.

 

  • Vierde chakra – Hartchakra

Het hart chakra bevindt zich midden in de borst bij het hart.

Het vierde chakra staat in het teken de liefde. Wanneer je hart chakra open staat zie jij de mensen zoals ze zijn en voel je liefde voor je medemens en dieren.

 

  • Vijfde chakra – Keelchakra

Het vijfde chakra vind je in de keel.

Het keel chakra heeft als thema communicatie. Als je eigenlijk iets wilt zeggen maar het niet doet, kan het keel chakra hieronder lijden. Ook zorgt het keel chakra ervoor dat je in staat bent om een zekere onafhankelijkheid te creëren van de mening van andere mensen waardoor je dit makkelijker kunt loslaten.

 

  • Zesde chakra – Derde oog Chakra

Het zesde chakra ligt midden op het voorhoofd.

Dit is het chakra van het visualisatievermogen. Daarnaast staat het derde oog chakra voor creatieve energie en nieuwe ideeën.

 

  • Zevende chakra – Kruin Chakra

Het zevende chakra bevindt zich boven het hoofd.

Dit is het punt dat ons verbindt met de kosmische energie. Het verwijst dan ook naar boven. Wanneer het kruin chakra open staat ben je goed in contact met je eigen intuïtie.

 

CHAKRA KLEUREN

Je hebt net kunnen lezen dat de zeven chakra’s elk een eigen thema en betekenis hebben. Daarnaast heeft elk punt ook een eigen verwijzingskleur.

 

Eerste chakra – Wortel chakra

Rood is de kleur die bij het wortel chakra hoort.

Het wortel chakra staat in verbinding met de aarde, als je wortel chakra in balans is ben je goed “geaard” en heb je goed contact met de aarde.

Rood symboliseert hierin de kleur van kracht, onze levenskracht. Rood is ook de kleur van bloed. Daarnaast staat rood voor vreugde, passie, liefde & doorzettingsvermogen.

Tweede chakra – Heiligbeen chakra

Van rood gaan we naar oranje, de kleur van het heiligbeen chakra.

Oranje geeft warmte en is de kleur van sensuele gevoelens. Het uiten van je emoties. Daarnaast staat oranje voor vrolijkheid, actie & creativiteit.

Derde chakra – Zonnevlecht chakra

Geel de kleur van het zonnevlecht chakra.

Geel is de kleur van het licht, de zon. Ook wel de innerlijke zon als dit punt in balans is. Je straalt net als een zonnetje omdat je goed in contact staat met jezelf, je straalt.

Vierde chakra – Hart chakra

Het hart chakra behoort tot de kleur groen.

Groen staat voor groei zowel vanuit de natuur als groei in je persoonlijke leven en ontwikkelingen. Groen geeft balans.

Vijfde chakra – Keel chakra

Het keel chakra hoort bij de kleur blauw.

Blauw zorgt voor innerlijke rust en werkt ontspannen. Het vertegenwoordigt de stem en de schildklieren. Daarnaast is het ook de kleur van de communicatie, je durft jezelf te uiten en jezelf letterlijk te laten horen.

Zesde chakra – Derde oog chakra

Het zesde chakra heeft de kleur donkerblauw tot indigo.

Indigo is de kleur van intuïtie en het bewustzijn. Ook staat het voor het paranormale en mysterie.

Zevende chakra – Kruin chakra

Wit, paars, & violet zijn de kleuren die bij het kruin chakra horen. Paars staat voor spiritualiteit en kracht. Kom in contact met je hogere zelf.

Innerlijke Kinderen helen

Door het helen van je innerlijke kinderen leer je van jezelf te houden en je eigenwaarde te vergroten.  Je leven wordt positiever. Je maakt opnieuw verbinding met jezelf.

Wet van de Aantrekkingskracht

De Wet van de Aantrekkingskracht helpt je op jouw pad waarin je op zoek gaat naar jezelf. Ik leer je manifesteren  met praktische tips en trics.

Engelen

Engelen zijn magische wezens van Licht en Liefde. Ze helpen ons door ons boodschappen te sturen. En jij kunt dit leren. Je leven wordt positiever en fijner met Engelen aan je zijde.

Reading

Soms heb je een vraag waarvan je graag wilt dat er iemand met je mee kijkt. Tijdens een reading maak ik contact met jouw ziel (en die van anderen als er meer personen bij betrokken zijn). Samen met mijn Lichtteam dat bestaat uit mijn moeder Riky, mijn beide broers Maurits en Michiel en Aartsengel Gabriël voel ik in wat jij op dit moment nodig hebt.

Trilling verhogen

Alles bestaat uit energie. Wij zijn niet meer en minder dan moleculen en atomen die om elkaar heen draaien. Er zijn heel veel praktische tips die je hierbij helpen. Ik geef je er vast eentje mee. Gewoon omdat het kan. Kadootje van mij voor jou. Dankbaarheid zorgt voor een hogere trilling. Daar worden de Engelen en het Universum heel erg blij van.

Medium Miss Lou

Mijn passie is je begeleiden als je vast loopt in jouw leven. Ik leer je leven vanuit je hart en ik help je opnieuw leren voelen. Ik help je jouw trauma’s te leren begrijpen en ik begeleid je bij het herstellen van jouw basisveiligheid. Ik geloof dat jij alle antwoorden in je hebt en dat je jezelf kunt helen. Ik bied je handvaten en begeleid je zodat je een gelukkiger, liefdevoller en stabieler leven krijgt.

Annelou stelt je enorm op je gemak, alles mag er zijn. Je combineert je coaching met inzichten en dat heeft me weer een stapje verder geholpen. Tijdens de sessie van het innerlijk kind helen heb ik emoties en gevoelens mogen ervaren, een reis terug naar mijn zwangerschap.Je nam de tijd om me hier goed doorheen te praten en me goed te begeleiden. Ik heb hier veel aan gehad en het heeft me vooral rust opgeleverd en acceptatie. Vergeving aan mezelf en ook hierin rust. Dankjewel voor je openheid en rust en dat alles er mocht zijn!

~Loes~

Ik voelde mij veilig om met Annelou de diepte in te gaan om een sessie te doen. Dit is iets wat ik niet snel doe met een coach. Haar liefdevolle aandacht en geduld waren voor mij houvast zodat ik mij helemaal over kon geven. We hebben een mooie diepgaande sessie gedaan waar ik nog steeds dankbaar voor ben. Het heeft mij weer een stap verder gebracht. Dankjewel.

~Marga~

~Voel jij de behoefte om je te ont-wikkelen?~

Wil je ervaren hoe het is om kennis te maken met jouw innerlijke kinderen? Wil je leren hoe je het Universum mét jou kunt laten samenwerken zodat je mag gaan stralen als jouw allermooiste zelf? Maak dan snel een afspraak. Dan gaan we samen op zoek naar de antwoorden die jij in je hart verstopt hebt liggen.

Medium Miss Lou – Hummeloseweg 39E – 7021 KH – ZELHEM

06 – 429 000 79 – info@mediummisslou.com